Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde forel in bakpapier

Gevulde forel in bakpapier

Forel uit de oven met limoen en dille.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 525 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel
  • 1 limoen
  • 2 forellen
  • peper
  • dille
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Materialen

2 stukken bakpapier

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Warm de oven voor op 170 °C.
  3. Was de limoen en en snijd in plakken.
  4. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper.
  5. Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met de plakken limoen en wat dille. Bestrijk ze met wat margarine.
  6. Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
  7. Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  9. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de aardappelpuree en de snijbonen bij de forel.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Vis: 
Vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Snijboon'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 525 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept