Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gesmoorde venkel

Gesmoorde venkel

Een duurzaam gerecht met seizoensgroente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 470 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 150 gram hamlap
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Bestrooi het vlees met peper en bak het in 2 eetlepels margarine bruin.
  4. Fruit 1 ui kort mee. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  5. Maak de venkelknollen schoon. Snijd de venkel in de lengte in plakken. 
  6. Fruit de andere ui in de rest van de margarine glazig.
  7. Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  8. Strooi de kaas over de venkel en geef het vlees en de aardappelen erbij.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 470 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept