Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
-
Klop wat peper door 1 eetlepel olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
-
Grill de groente in de hete oven in 20-25 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
-
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de tofu in de rest van de olie goudbruin.
-
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met de yoghurt en wat peper tot een dressing.
-
Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
-
Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing erop en strooi de hazelnoten erover. Serveer de tofu en de pasta erbij.
Ingrediënten over?
Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast.
Pureer een rest avocado met wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham. Ook lekker? Dit broodje met avocado en paprika.