Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Fruitige clubsandwich

Zoek een recept

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Duurzaam eten Aardbei is deze maand (juni) een seizoensproduct.
  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram halfvolle kwark
  • 2 eierkoeken
  • 2 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam

Materialen

2 satéprikkers

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Roer de vanillesuiker door de kwark.
  3. Snijd de eierkoeken in tweeën.
  4. Bestrijk 2 helften met de kwark en 1 helft met de jam.
  5. Verdeel de aardbeiplakjes over de kwark. Stapel op een helft met kwark-aardbei de helft met jam, leg daarop de andere helft met kwark-aardbei en dek dit af met de resterende halve eierkoek.
  6. Steek de satéprikkers in de stapel en snijd hem voorzichtig in tweeën.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht penne met groene asperges en ham en komkommersalade.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 200 kcal 200 kcal
Eiwit 8 gram 8 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Vet 3 gram 3 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout 0,16 gram 0,16 gram

Waar of niet waar?

"Ik denk dat roomboter gezonder is, omdat het natuurlijker is" Over het algemeen eten mensen gezonder wanneer ze gaan voor 'puur' en 'natuurlijk'. Maar is roomboter daarom ook beter dan margarine?