Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met ansjovis en olijven
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Kip op tijmaardappeltjes

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram kleine aardappelen
  • 2 sjalotjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Neem het vel van de kip, bestrijk ze met de helft van de olie en bestrooi het vlees met peper.
  3. Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
  4. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de rest van de olie toe. Schep hier de aardappelparten door.
  6. Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 20 minuten bakken.
  7. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  8. Strooi de partjes sjalot over de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten bakken.

Menusuggestie

Lekker met courgette.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 485 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 35 gram 40 gram
Waarvan suikers 1 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 4 gram 6 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Zo eten kinderen gezond buiten de deur
ook tijdens de herfstvakantie

Met deze tips blijft het gezonde eetritme van je kinderen tijdens de herfstvakantie in balans.