Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Extra fris door de verse groene kruiden
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Groentepilaf met kip

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een recept met kip om even heerlijk bij weg te dromen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
  • 400 gram groenteroerbakmix
  • 6 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
  3. Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
  4. Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
  5. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  6. Voeg 500 ml water toe en breng dit aan de kook.
  7. Kook de rijst 10 minuten.
  8. Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
  9. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.