Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Makkelijk en snel op tafel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 400 gram gekookte bietjes
  • 50 gram rucola
  • 60 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
  2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
  3. Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
  4. Was de rucola en laat het goed drogen. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over. Druppel nog wat balsamico over de kaas.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lasagne met gegrilde groente en broccolipuree.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rode biet is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.