Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Chinese kool met pinda’s

Chinese kool met pinda’s

Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 350 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de Chinese kool en peper schoon en snijd in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
  4. Verwarm de helft van de margarine in een wok en roerbak de Chinese kool en peper op een hoge stand tot de groente is geslonken.
  5. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  6. Hak de pinda’s grof en strooi over de Chinese kool.
  7. Breng de linzen op smaak met wat paprikapoeder en serveer bij de Chinese kool.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar de rest van de champignons in een plastic bakje of papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik ze in deze lekkere auberginestoof.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 350 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 18 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 19 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept