Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
De oven als geheim ingrediënt
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Het Voedingscentrum heeft veel informatie voor verloskundigen, medewerkers van consultatiebureaus en GGD'en.

Voor professionals is een toolkit ontwikkeld met allerlei informatie over zwanger worden. Voor achtergronden lees je hieronder de factsheet Voeding en zwangerschap.

 
Voor de toekomstige ouders

Gezond groeien

Het Voedingscentrum heeft een set aan materialen ontwikkeld met de naam "Gezond groeien' die aanstaande en jonge ouders helpt met vragen over gezonde voeding voor de zwangere vrouw en het kind.

Ben je verloskundige? Dan kun je meerdere exemplaren gratis bestellen en uitdelen aan zwangere vrouwen. Voor informatie hierover kun je mailen naar gezondgroeien@voedingscentrum.nl. Voor andere professionals en consumenten geldt: je kunt maximaal 1 exemplaar bestellen in de webshop

Koelkast op 4 °C

Met de nieuwe koelkastthermometer Met de nieuwe koelkastthermometer van het Voedingscentrum zie je in één oogopslag of je koelkast koud genoeg staat. 4 °C is de ideale temperatuur. Eten en drinken blijft dan langer goed en bacteriën krijgen minder kans.