Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Gevuld met sperziebonen, wortel en prei
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Naslag richtlijnen Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum heeft de Richtlijnen Schijf van Vijf (voorheen Richtlijnen Voedselkeuze) gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Hieronder vind je alle documenten.

Richtlijnen Schijf van Vijf 2016

Uitgave van het Voedingscentrum, 2016
(Voorheen Richtlijnen Voedselkeuze) Richtlijnen Schijf van Vijf, inclusief aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.
Download dit document (pdf, 1,5 MB)

Richtlijnen Goede Voeding 2015

Uitgave van de Gezondheidsraad, 2015 
Download dit document (pdf)

Richtlijnen Voedselkeuze 2011

Aangepaste richtlijnen, inclusief aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen uitgave van het Voedingscentrum, 2011
Download dit document (pdf)

Visie tussendoor eetmomenten

Bijlage bij de Richtlijnen Voedselkeuze 2011
Download dit document (pdf)

Richtlijnen Goede Voeding 2006

uitgave van de Gezondheidsraad, 2006
Download dit document (pdf)

Meer weten over toevoegingen in eten?

Gebruik de E-nummerzoeker

De E-nummerzoeker vertelt van elk E-nummer wat het is, waar het in kan zitten en wat de effecten op je gezondheid kunnen zijn.