Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Pluk de winter
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 
Het Voedingscentrum heeft een e-learningmodule over kunstvoeding ontwikkeld. De module is voor zorgprofessionals, zoals kraamverzorgenden, verloskundigen, (jeugd)verpleegkundigen en (jeugd)artsen.

De module gaat over kunstvoeding. Borstvoeding is in vrijwel elke situatie de eerste keus. Het komt voor dat ouders een andere beslissing nemen en kunstmatige zuigelingenvoeding (gaan) geven. Ook ouders die geen (volledige) borstvoeding geven, hebben volgens de WHO Code recht op goede begeleiding en informatie. 

In deze module krijg je dan ook een antwoord op de meest voorkomende vragen over kunstvoeding. Hierna kun je ouders van zuigelingen nog beter ondersteunen bij het kiezen, bereiden, geven en bewaren van kunstvoeding. Je kunt de module ook gebruiken om zelf kunstvoeding te leren bereiden en geven. 

Wat leer je?

Na de e-learningmodule ken je de: 

  • Uitgangspunten voor gezonde zuigelingenvoeding en de rol van kunstvoeding daarbinnen.
  • Juiste manier om kunstvoeding te bereiden, geven en bewaren.
  • Samenstelling van kunstvoeding en de achterliggende wettelijke regels.

De e-learningmodule via jouw beroepsorganisatie 

De e-learningmodule op deze website is ter informatie. De e-learningmodule inclusief een afsluitende toets bieden we momenteel aan verschillende beroepsorganisaties aan om op te nemen in de eigen digitale leeromgeving. Soms is dat gekoppeld aan accreditatie.

Meer informatie over borstvoeding

Download voor meer informatie over borstvoeding de multidisciplinaire richtlijn borstvoeding.

‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.