Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Makkelijk en snel op tafel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: Hoogvliet Duitse biefstuk en rundertartaar

14 februari 2017
Uit voorzorg haalt Hoogvliet alle verpakkingen Hoogvliet Duitse biefstuk en rundertartaar uit de schappen van hun slagerijafdeling. Tijdens een controle is in enkele verpakkingen listeria aangetroffen. Het eten van een product met deze bacterie kan een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen.

Het betreft uitsluitend verpakkingen met de volgende houdbaarheidsdatum:
Duitse biefstuk 2 stuks: 14-2-2017, 15-2-2017 en 16-2-2017
Rundertartaar 2 stuks, 3 stuks en 6 stuks:11-2-2017, 12-2-2017, 13-2-2017 en 14-2-2017

Producten zijn geproduceerd in de Hoogvliet slagerij en zijn herkenbaar aan het EG nummer 800. Dit nummer vind je terug op het etiket in de vorm van een ovaal.Hoogvliet roept consumenten op om Duitse biefstuk en rundertartaar die zij in bezit hebben, niet te consumeren. Je kunt je aankoop terugbrengen naar je Hoogvliet-supermarkt. Je krijgt het aankoopbedrag retour.

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Hoogvliet via telefoonnummer (0172) 418200.

Heb je dit product gegeten?

Mocht je dit product toch hebben gegeten, weet dan dat de kans op ernstige gevolgen erg klein is. Wel is het goed om op bepaalde symptomen letten. Deze kunnen zich uiten tot 90 dagen na consumptie. Soms zijn de klachten mild zoals milde griepverschijnselen. Maar het kan ook hoge koorts, hoofdpijn, maagkrampen, misselijkheid veroorzaken. Bij klachten is het advies om naar de huisarts te gaan.
Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.