Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Vergroot rood vlees de kans op kanker?

Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van veel rood vlees de kans op (darm)kanker vergroot.

Voedingsadviezen

Het beste is om per week niet meer dan 500 gram vlees te eten, waarvan niet meer dan 300 gram rood vlees. Onder rood vlees verstaan we rund-, lams-, geiten- en varkensvlees, zowel rauw als gebakken. Kip en kalkoen noemen we geen rood vlees, maar wit vlees. Wissel rood vlees af met wit vlees, vis, eieren of een plantaardig alternatief.

 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.