Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstig recept
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Factsheets

Het Voedingscentrum is de autoriteit op het gebied van gezond, duurzaam en veilig eten. Onze voorlichting en adviezen zijn allemaal gebaseerd op wetenschappelijke consensus. De factsheets geven inzicht in onze werkwijze en onderbouwing.

We publiceren regelmatig een nieuwe factsheet. Lees waarom we factsheets publiceren.

Bekijk de factsheets

Meest recente: Duurzamer eten

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

Gezond eten en afvallen

De Schijf van Vijf

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Voedingskundige visie op afvaldiëten

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Omgeving

Invloed van opvoeding op eetgedrag van kinderen

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Invloed van de sociale omgeving op eetgedrag

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Invloed van de fysieke omgeving op eetgedrag

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Richtlijnen Gezondere Kantines

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Voeding voor speciale groepen

Borstvoeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Voeding en zwangerschap

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Ouderen en voeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten

Vitamines en mineralen

Suppletieadviezen vitamines, mineralen en spoorelementen

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

Literatuurlijst

sluiten
Aanbevelingen voor vitamines, mineralen en spoorelementen
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten

Veilig

E-nummers

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Bestrijdingsmiddelen en voeding

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet

sluiten
Antibioticaresistentie en voeding
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Hygiëne en voedselinfecties
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Adviezen nitraat en nitraatrijke groente

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Cafeïne
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten

Duurzaam

Duurzamer eten
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.
sluiten
Nieuwe eiwitbronnen als vleesvervangers

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.


sluiten
Voedselverspilling door consumenten
Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Bewaren van voedsel

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet.

sluiten
Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.