Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Voedingscentrum op tv bij 24Kitchen

3 april 2012

Meesterkok Rudolph van Veen demonstreert in het tv-programma De Makkelijke Maaltijd hoe je een lekkere, snelle en ook nog gezonde maaltijd kookt. De presentator wordt hierbij ondersteund door het Voedingscentrum, dat vanaf 1 april een inhoudelijke bijdrage levert aan een aantal programma’s van het kanaal 24Kitchen.  

Met deze samenwerking wil het Voedingscentrum kijkers van 24Kitchen laten zien wat lekkere en gezonde voeding is, maar ook hoe je kan koken op een manier die duurzaam is en minder belastend voor het milieu.

De Makkelijke Maaltijd biedt gerechten die in de smaak vallen bij het hele gezin, ook bij kinderen. Behalve voor de Hollandse pot is er ook aandacht voor Italiaanse en Marokkaanse gerechten. Bij al deze gerechten gaat het erom dat ze binnen een half uur op tafel staan en gezond zijn.

  • Wat is een gezond ontbijtje voor kinderen? 22 apr Met een gezond ontbijtje voor je kind, zorg je voor een goede start. Een ontbijt in de maag brengt de spijsvertering op gang. Bovendien krijgt je kind in de loop van de ochtend...
  • Eenvoudige tips om duurzaam te koken 22 apr ‘Zuinig’ koken klinkt misschien niet zo spannend, maar het levert wel veel op. Je kunt flink besparen op je energierekening. Zo zorg je voor minder milieubelasting. En het...