Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Zelfgemaakt van tartaar
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Voedingscentrum op tv bij 24Kitchen

3 april 2012

Meesterkok Rudolph van Veen demonstreert in het tv-programma De Makkelijke Maaltijd hoe je een lekkere, snelle en ook nog gezonde maaltijd kookt. De presentator wordt hierbij ondersteund door het Voedingscentrum, dat vanaf 1 april een inhoudelijke bijdrage levert aan een aantal programma’s van het kanaal 24Kitchen.  

Met deze samenwerking wil het Voedingscentrum kijkers van 24Kitchen laten zien wat lekkere en gezonde voeding is, maar ook hoe je kan koken op een manier die duurzaam is en minder belastend voor het milieu.

De Makkelijke Maaltijd biedt gerechten die in de smaak vallen bij het hele gezin, ook bij kinderen. Behalve voor de Hollandse pot is er ook aandacht voor Italiaanse en Marokkaanse gerechten. Bij al deze gerechten gaat het erom dat ze binnen een half uur op tafel staan en gezond zijn.

  • Gezonder kiezen in een speelparadijs 17 apr De gemiddelde binnenspeelplaats maakt het ons vaak niet makkelijk om gezond te eten. Eten meenemen mag niet en patat is alles wat op het menu staat. Maar met een beetje fantasie...
  • Voorkom overgewicht bij je kind 16 apr Extreem overgewicht (morbide obesitas) bij kinderen komt nu vaker voor dan 30 jaar geleden. In 1980 had 0.08% van de kinderen tussen de 2 en de 18 jaar deze vorm van overgewicht.