Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Doe de sinaasappeltwist
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Veiligheidswaarschuwing Kinder Joy ei

7 november 2011

Consumenten met notenallergie kunnen allergische reactie krijgen van Kinder Joy ei. Kruidvat en Prijsmepper hebben de Kinder Joy chocolade eieren uit de winkels verwijderd.

Bij de eieren, waarvan de inhoud met een lepeltje wordt uitgelepeld, is geconstateerd dat er zich hazelnoot in het product bevindt. Dit ingrediënt staat niet vermeld op het etiket.

Het betreft eieren met de streepjescode 80310891. Alleen bij mensen met een notenallergie kan consumptie van het ei een allergische reactie uitlokken. Overige consumenten lopen geen enkel risico. Het Kinder Joy ei is alleen in de winkels van Kruidvat en Prijsmepper verkocht voor 0,99 eurocent.

Klanten die het product hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkels van Kruidvat of Prijsmepper. Bij inlevering wordt het aankoopbedrag uiteraard volledig vergoed.

Voor nadere inlichtingen kunnen klanten op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren contact opnemen met de servicelijn van Kruidvat, telefoonnummer 0900 -57843828.

De informatie in dit bericht is gebaseerd op de melding van het betrokken bedrijf bij de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.