Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Schippers en Post bezoeken de Gezonde Schoolkantine

23 mei 2012
Hoe kun je gezonde voeding en verantwoord sporten en bewegen structureel aanpakken op school? Demissionair minister Edith Schippers van VWS en Henk Post, directeur VO (OCW), ervaren dit vandaag samen op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. 

Ze zijn te gast bij docenten en leerlingen van basisschool Prins Bernhardschool in Zoetermeer en vmbo de François Vatelschool in Den Haag. Deze scholen maken gebruik van diverse landelijke programma’s zoals: De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum, Vallen is ook een Sport, DOiT, Vmbo in Beweging en Lekker Fit. 

Dit werkbezoek sluit goed aan bij het huidige beleid van de overheid: de ontwikkeling van de onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl en de Impuls ‘Gezonde leefstijl Jeugd’. Door samen te werken op landelijk én lokaal niveau ontvangen de scholen de steun die nodig is voor een gezonde leeromgeving. 

Dat is belangrijk, want aandacht voor gezonde voeding en verantwoord sporten en bewegen op school draagt bij aan fitte en gezonde leerlingen; de werknemers van de toekomst.