Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Broodfeest
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Minder snacken en snoepen met Mijn Doel

20 januari 2014

Veel mensen zouden best wat minder willen snacken en snoepen, maar onze omgeving werkt niet zo mee. Overal worden we verleid om te eten. Het Voedingscentrum ontwikkelde daarom Mijn Doel. Deze tool geeft inzicht in snackgedrag en biedt handvatten om beter om te gaan met moeilijke momenten.

Deze derde maandag van januari zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn: Blue Monday. Het is donker en alle goede voornemens zouden mislukt zijn. Maar met Mijn Doel geeft het Voedingscentrum iedereen een herkansing. Tijd om de goede voornemens weer op te pakken, maar nu op een positieve manier, die naadloos aansluit bij de eigen leefwereld.

Hoe werkt de tool?

De tool bestaat uit drie stappen. Met een gratis account van Mijn Voedingscentrum heb je toegang tot Mijn Doel. Eerst activeer je Mijn Doel en hou je een week lang een eetdagboek bij in Mijn Eetmeter. Telkens als je een snack invult die je tussendoor hebt gegeten, krijg je nu vragen over de situatie waarin je deze at. Zo krijg je inzicht in waarom, waar en wanneer je eigenlijk snoept.

Hierna ga je een doel opstellen. Je gebruikt hierbij de gegevens uit het eetdagboek, die Mijn Doel voor je verzamelt. De derde stap is het uitvoeren. Via Mijn Doel kun je je voornemen monitoren. De tool kijkt na een week hoe het gaat en geeft eventueel suggesties om je voornemen wat aan te passen.

Meteen aan de slag op Mijn Voedingscentrum

Wetenschappelijk onderbouwd

Het Voedingscentrum heeft voor de ontwikkeling van de tool gebruik gemaakt van de kennis van het Selfregulation Lab van Universiteit Utrecht. Zij doen onderzoek naar hoe mensen hun eetgedrag het beste kunnen veranderen en waar een goed voornemen aan moet voldoen. Mijn Doel wordt dit voorjaar geëvalueerd en zo nodig verbeterd op basis van de uitkomsten van het onderzoek.

De lekkerste kerstrecepten
2 menu's voor jou

Wil je inspiratie voor een kerstmenu waar je helemaal de blits mee maakt? Met onze driegangenmenu's maak je zeker indruk. Ook in vega-variant.