Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Alles over gezond eten voor je dreumes en peuter

Vanaf 1 jaar oud eet je kind met de pot mee: ontbijt, lunch en avondeten. Je dreumes of peuter mag vrijwel alles eten wat jij ook eet, maar dan wat minder.

Lees alles over gezond mee-eten en bekijk de voorbeeldvoedingsschema's.

Tips per eet- en drinkmoment voor je dreumes of peuter

Eerste hulp bij de eetopvoeding

Goed eten draait om meer dan wat je kind eet. Ook de eetopvoeding is belangrijk. Bekijk de hulp bij de eetopvoeding. Is je kind een moeilijke eter? Deze tips voor de lust-ik-niet fase helpen je. 

Gezond gewicht

Met gezond eten en een goede eetopvoeding leg je een goede basis voor een gezond gewicht. Ook bewegen is daarbij belangrijk.

Op het kinderdagverblijf en trakteren

Veel dreumesen en peuters gaan naar het kinderdagverblijf. Daar geef je de regie even uit handen. Maar dat betekent niet dat je niets meer te zeggen hebt. Het kinderdagverblijf zal met je overleggen wat ze aan je kind geven. En ook kun je zelf ideeën aandragen: voor leuke traktaties bijvoorbeeld.

Slim eten kopen

Dat is goed voor je portemonnee!

Waar kun je allemaal op letten bij het doen van boodschappen? Het Voedingscentrum geeft tips voor een goede planning en een praktisch boodschappenlijstje. Ook handig: haal meer voordeel uit de informatie van het etiket.