Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Lekker met wortelsalade en volkorenbrood
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Flesvoeding is een goed alternatief als je geen borstvoeding (meer) kunt of wilt geven. We noemen het ook wel kunstvoeding. 

We beantwoorden verschillende vragen over het geven van een flesje: 

Of je nou de fles of de borst geeft: je kindje heeft evenveel voeding nodig. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies ziet hoeveel hij of zij krijgt. Hoe vaak je baby wil drinken, hangt niet af van borst- of flesvoeding, maar van zijn of haar behoeftes.  

Wat als je baby veel huilt, of als je een huilbaby hebt? Hoe herken je of hij honger heeft of iets anders? Zo herken je de signalen.

Stuwing

Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, krijg je er in je kraamweek toch mee te maken: je krijgt stuwing. De kraamverzorgende en de verloskundige zullen je helpen hier zo min mogelijk last van te hebben.


Van borst naar fles?

Geef je borstvoeding en denk je erover om (gedeeltelijk) over te stappen op kunstvoeding omdat het niet lekker loopt? Vraag jezelf af of er iets is dat je kunt doen om het makkelijker te maken. Het kan helpen om hulp in te schakelen. Een lactatiekundige kan je tips geven om de borstvoeding beter te laten verlopen. Vind een lactatiekundige bij jou in de buurt op website van NVL Borstvoeding.

Nieuw: Het kookboek Schijf van Vijf

Waar heb jij zin in vandaag? Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Ons nieuwste kookboek staat daarom vol recepten die gezond eten makkelijk maken. Ontdek alle mogelijkheden en volg je smaak!