Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt of wilt geven. Flesvoeding (kunstvoeding) is dan het alternatief. 

Als je geen borstvoeding wilt geven raden we wel aan om hier goed over na te denken. Lees meer over borstvoeding en flesvoeding.

We beantwoorden verschillende vragen over het geven van een flesje:

Met flesvoeding bedoelen we hier kunstvoeding. Je kunt ook de fles geven met afgekolfde moedermelk. Daar lees je meer over bij borstvoeding

Of je nou de fles of de borst geeft: hoeveel voeding je kindje nodig heeft en hoe vaak je voedt, is hetzelfde voor borstvoeding en flesvoeding. Lees alles over hoeveel drinken je baby nodig heeft.

Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, krijg je er in je kraamweek toch mee te maken: je krijgt stuwing. De kraamverzorgende en de verloskundige zullen je helpen hier zo min mogelijk last van te hebben.

Slim eten kopen

Dat is goed voor je portemonnee!

Waar kun je allemaal op letten bij het doen van boodschappen? Het Voedingscentrum geeft tips voor een goede planning en een praktisch boodschappenlijstje. Ook handig: haal meer voordeel uit de informatie van het etiket.