Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag

2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Ik heb een voedselallergie

Als je vervelende lichamelijke klachten hebt na het eten of drinken van bepaalde producten, dan kun je een voedselovergevoeligheid hebben. Je kunt bijvoorbeeld allergisch zijn voor een bepaald bestanddeel.

Bekende ingrediënten die allergische of overgevoelige reacties veroorzaken zijn: noten, koemelk, lactose en gluten.

Een huisarts kan vaststellen of je een voedselovergevoeligheid hebt en je daarna verwijzen naar een de diëtist. Het Voedingscentrum biedt aanvullende informatie bij verschillende typen voedselovergevoeligheid.

Voedsel- overgevoeligheid

Gezond eten bij overgevoeligheid

Bestel de merkartikelenlijst

Welk merkartikel is geschikt voor je dieet?

Allergenen

De meest voorkomende allergenen uitgelicht

Glutenintolerantie

Brochure met voedingsadviezen

Koemelkallergie

Veel baby's zijn allergisch voor koemelk

Lactose-intolerantie

Brochure met voedingsadviezen

Suiker overgevoeligheid

Soms kan te veel suiker klachten veroorzaken