Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Voor je wekelijkse portie peulvuchten
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bestrijdingsmiddelen

Alles over eten en gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen beschermen groente en fruit tegen schimmels, ongedierte, onkruid en insecten. Op deze pagina lees je alles over de veiligheid, gezondheid, handhaving, toepassing en duurzaamheid van bestrijdingsmiddelen.  

Bestrijdingsmiddelen

Welke soorten bestrijdingsmiddelen zijn er? En zitten er gezondheidsrisico's aan? Je leest meer over bestrijdingsmiddelen in de Encyclopedie.

Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over bestrijdingsmiddelen.

Tip!

Wil je geen groente en fruit bespoten met chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen? Koop dan biologisch groente en fruit. Die zijn onder andere te herkennen aan dit logo.

Vraag en antwoord bestrijdingsmiddelen

 
 

Telers aan het woord over bestrijdingsmiddelen

In dit filmpje laat een teler van appels en peren zien hoe hij plagen als bloedluizen en fruitmotten te lijf gaat door ze te misleiden met hormonen van vrouwtjesmotten.
In dit filmpje laat een tomatenteler uit het Westland zien hoe hij plagen als de witte vlieg en bladluis te lijf gaat met behulp van sluipwespen.
In dit filmpje laat een aardbeitenteler uit Noord-Brabant zien hoe zij wortelaaltjes te lijf gaat met behulp van planten (Afrikaantjes).
 
 

Factsheet bestrijdingsmiddelen

Open de pdf of lees hieronder direct de factsheet