Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Doe de sinaasappeltwist
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tip

Stap voor stap gezonder eten

Het boek 'Het Nieuwe Eten' staat vol praktische tips en helpt je om stap voor stap gezonder te gaan eten. In je eigen tempo, op je eigen voorwaarden. 

Bestel direct!

Wat is jouw eerste stap?

Heb je het idee dat je wel wat gezonder zou kunnen eten? Zet jezelf dan niet op een tijdelijk streng dieet met rare regeltjes, maar verbeter in kleine stapjes je eetpatroon. 

Hoe? Kijk kritisch naar wat je nu eet. Op welke punten kan het voor jou gezonder? Pak die punten vervolgens stukje bij beetje aan, in je eigen tempo en naar eigen smaak. En je bent direct met Het Nieuwe Eten begonnen.

verloop

Wil je wel iets veranderen aan je eetgewoontes, maar weet je nog niet precies wat? Vul dan de vragen in van deze test en je krijgt van ons kant-en-klaar advies wat de punten zijn die jij zou kunnen veranderen!
Het Nieuwe Eten Tip

Ik ga gezondere producten kiezen

Neem een extra boterham mee naar het werk of naar school. Bewaar deze voor de reis terug naar huis om de ergste trek te stillen. Zo voorkom je dat je onderweg al je honger stilt met snacks, waardoor je de normale avondmaaltijd overslaat.