Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Speciaal voor Duurzame Dinsdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bevat mager gehakt vet?

Wat denk jij?

De waarheid op tafel beantwoordt veelgestelde vragen over vetten. Zoals deze van Matthijs: "Ik denk dat er in mager gehakt nauwelijks vet zit". En meer!

Het antwoord

France Limousin

Het France Limousin-keurmerk heeft geheel eigen productievoorwaarden. De runderen komen uit de Limousin-streek in Frankrijk.

De koeien en kalveren lopen een groot deel van het jaar in de wei. De kalveren worden minimaal 6 maanden bij de moeder gezoogd. Het voer bevat geen dierlijke ingrediënten.

Omschrijving

France Limousin is een keurmerk voor rundvlees op het gebied van dierenwelzijn. Het heeft geheel eigen productievoorwaarden. De runderen komen uit de Limousin-streek in Frankrijk. Vlees met het keurmerk is te krijgen bij Keurslagers en andere slagerijen. 

Kenmerken

  • Koeien en kalveren lopen een groot deel van het jaar in de wei
  • Kalveren worden minimaal 6 maanden bij de moeder gezoogd
  • Koeien leven binnen op een vloer met strooisel
  • Onthoornen is niet toegestaan
  • Meestal worden de stieren gecastreerd
  • Koeien zijn van het ras Limousin
  • Het voer bevat geen dierlijke ingrediënten

Keurmerkorganisatie

Coöperatie Celmar in la Souteraine, Frankrijk, in Nederland vertegenwoordigd door ProduCERT, www.producert.nl erkend door de Raad voor Accreditatie.

Controle

Deltacon-ISC