Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vaker vegetarisch

Doe je mee met de Week zonder Vlees?

Een dag zonder vlees als de nieuwe standaard in Nederland. Dat is het doel van de Week zonder Vlees. Hoe kun je meer plantaardig en minder dierlijk eten? Bekijk onze tips en uitleg.

 
 

Vaker vegetarisch, das een eitje

Afbeelding bij teaser 'Vegetarische recepten'

Vegetarische recepten

Bekijk de ruim 1.000 vegetarische recepten op onze site, met de Schijf van Vijf als basis.
Afbeelding bij teaser 'Vandaag vegetarisch'

Vandaag vegetarisch

In dit kookboek staan meer dan 60 vegetarische recepten en veel tips. Bekijk het boek.
Afbeelding bij teaser 'Weekmenu: meld je aan!'

Weekmenu: meld je aan!

In het Menu van de Week ligt de nadruk op meer plantaardig en minder dierlijk eten. Meld je aan!
 
 
 
 

Vaker vegetarisch, hoe & waarom

Teaserafbeelding voor video 'Vlees: wat is de impact?'

Vlees: wat is de impact?

Hoeveel impact heeft vlees op het milieu? En wat zijn de risico's van veel vlees eten voor je gezondheid? Onze collega Corné legt uit.

Afbeelding bij teaser 'Hoe eet je minder vlees?'

Hoe eet je minder vlees?

Gezond eten zonder vlees of met minder vlees is eenvoudig. Let wel op dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 binnenkrijgt.
Afbeelding bij teaser 'Tips plantaardig eten'

Tips plantaardig eten

Waarom is meer plantaardig en wat minder vlees eten een goed idee? En waarop kun je letten? Bekijk de tips.
 
 

 

Vraag & antwoord