Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Turks brood met rosbief

Turks brood met rosbief

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch
  • 470 kcal

Ingrediënten

  • 2 gedroogde vijgen
  • ½ tomaat
  • 1 eetlepels tomatentapenade
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram volkoren Turks brood
  • halvarine
  • 2 plakjes rosbief
  • 25 gram ijsbergsla

Bereiding

  1. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  2. Was de tomaat en snijd in kleine stukjes.
  3. Doe de vijgen en tomaten samen met de tomatentapenade en olie in een bakje en meng.
  4. Snijd het brood in punten en snijd ze open.
  5. Besmeer ze met halvarine en tapenade.
  6. Beleg de punten met rosbief en ijsbergsla.

Ingrediënten over?

Vijgen:
Bewaar de vijgen in een afgesloten bakje op een droge, koele en donkere plaats. Het is dan nog 6-9 maanden goed. Bederf kun je herkennen door te kijken, ruiken of een beetje te proeven. De gedroogde vijgen zijn dan donker verkleurd. Gebruik de overige vijgen in deze snelle bleekselderijsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ijsbergsla heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 470 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 13 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept