Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tabouleh met groente en ei

Tabouleh met groente en ei

Vermoed wordt dat deze bijzondere salade met onder andere bulgur en groente oorspronkelijk uit Libanon komt.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram bulgur
  • 4 eieren
  • 2 bosuitjes
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje koriander
  • ½ komkommer
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • bladen ijsbergsla
  • ½ citroen
  • ras el hanout of paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Breng aan de kook en neem van het vuur. Laat de bulgur 10-15 minuten wellen.
  2. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Was de peterselie en de koriander en snijd de kruiden klein.
  5. Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
  6. Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
  7. Was de slabladen. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
  8. Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
  9. Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
  10. Maak de salade op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en wat ras el hanout.
  11. Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade erop.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten. Serveer ze bij de tabouleh.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
De rest van de koriander is lekker in deze bloemkoolcurry.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ijsbergsla heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept