Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spitskoolsalade met appel en kip

Spitskoolsalade met appel en kip

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 625 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram spitskool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pindakaas (100% pinda's)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel water
  • 1 (rode) appel
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de spitskool schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
  2. Verwarm de olie met de pindakaas, de azijn en het water in een steelpannetje.
  3. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  4. Schep de warme dressing en de appelblokjes door de kool. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.
  5. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  6. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  7. Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten bruin en gaar.
  8. Serveer de kip en de aardappelen bij de spitskoolsalade.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 625 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 56 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept