Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappelpartjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
-
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
-
Bak de aardappelpartjes in de hete margarine goudgeel.
-
Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
-
Was het bosuitje en snijd het in smalle ringen.
-
Pel de eieren. Snijd 2 eieren in parten en zet ze apart.
-
Halveer de andere eieren en neem de dooiers eruit.
-
Hak het eiwit klein. Wrijf de dooiers fijn.
-
Maak van de eierdooiers met de azijn, de mosterd, de olie en peper een dressing.
-
Was de spinazie in een vergiet. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
-
Halveer de olijven.
-
Meng de dressing, de doperwtjes en de olijven door de spinazie.
-
Strooi het gehakte eiwit erover. Geef de parten ei en de gebakken aardappelen erbij.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Op een boterham is spinazie en ei ook een heerlijke combinatie.