Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Selderijstamppot met walnoten

Selderijstamppot met walnoten

Een stamppotgerecht met lekker veel smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 525 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel
  • 500 gram knolselderij
  • 100 gram bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 10 blaadjes blad- of bleekselderij

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Maak van de aardappelen en groente met de hete melk en de mosterd een puree.
  8. Was het selderijblad, knip klein en meng het door de stamppot.
  9. Strooi de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in vershoudfolie nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van. Ook lekker in deze linzensalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Knolselderij'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 525 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 64 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 16 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept