Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rode uiensoep

Rode uiensoep

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch
  • 185 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram rode uien
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • mespunt paprikapoeder
  • tijm
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
  7. Rooster de boterhammen en snijd ze in repen. Geef ze bij de soep.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Rode ui'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 185 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 6 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept