Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Zelfgemaakt van tartaar
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Rettichsalade

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
  • ½ appel met schil
  • Citroensap
  • 2 eetlepel yoghurt

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  3. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  4. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  5. Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
  6. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met paprikasaus, witlof en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 110 kcal 110 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Vet 4 gram 4 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Duurzaam eten Rettich is deze maand (april) een seizoensproduct.