Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met kip en basilicumsaus en venkel-radijssalade

Pasta met kip en basilicumsaus en venkel-radijssalade

Dit heerlijke pastarecept met kip tover je zo op tafel.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 1 bos radijs
  • 1 theelepel mosterd
  • (kruiden)azijn
  • 175 gram volkoren fusilli
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
  4. Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
  5. Meng een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak.
  6. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Pel de ui en snijd hem klein.
  8. Snijd de kipfilet in blokjes.
  9. Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  10. Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
  11. Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel erdoor.
  12. Strooi aan tafel de kaas erover en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum in dit visgerecht met couscous.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 680 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept