Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

De smaak van deze hartverwarmende soep maak je extra stevig door de paprika eerst even te grillen. De topping van ei maakt het paprika-tomatensoepje helemaal af.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 455 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 250 gram tomaat
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 100 gram aardappel (gekookt)
  • 200 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 4 grof volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  2. Verwarm een grillpan. Laat de helften donker kleuren. Laat de paprika’s afgedekt in een grote kom afkoelen.
  3. Trek het vel van de paprika’s en snijd in stukken.
  4. Was de tomaten en snijd ze klein.
  5. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui en de helft van de knoflook snijd klein.
  6. Fruit de ui met het paprikapoeder en wat chilipoeder in de hete olie glazig.
  7. Snijd de aardappelen in blokjes.
  8. Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat, het water en het stuk bouillontablet bij de ui.
  9. Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
  10. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  11. Gebruik de rest van de knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  12. Rooster het brood licht en snijd het in repen.
  13. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
  14. Pel de eieren en hak ze klein.
  15. Schep wat gehakt ei op de soep en serveer het brood erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillontabletten.

Ingrediënten over?

Gare aardappelen:
Laat ze snel afkoelen en bewaar ze afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak er dit lekkere Indonesische gerecht mee.

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 455 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 48 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 23 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept