Materialen
barbecue of grillpan, barbecuespiesen
Bereiding
- Was de krielaardappeltjes onder stromend water en kook ze in ca. 5 minuten in weinig water gaar.
-
Boen de citroen onder stromend water goed schoon en rasp wat van de buitenkant van de schil. Pers de citroen uit.
-
Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Maak een marinade met de helft van de citroensap, de geraspte citroenschil, de sojasaus, chilivlokken naar smaak en de knoflook.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip hierin afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren.
-
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Fruit de uien in de helft van de olie en breng op smaak met chilivlokken.
-
Snijd de augurken klein en roer de stukjes door de ui. Laat de ui afkoelen en maak de relish op smaak met de rest van de citroensap en de honing.
-
Was de salie onder stromend water.
-
Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie. Rijg de kipblokjes en de uitgelekte krielaardappeltjes met af en toe een blaadje salie aan de spiesen.
-
Bestrijk ze met de rest van de olie en bak ze op de barbecue of in een grillpan in 6-8 minuten gaar. Serveer er de uienrelish bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Salie over? Maak er deze lekkere saus van!