Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 460 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners
  • 1 appel

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten beetgaar.
  2. Maak de uien en de tomaten schoon. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  3. Fruit de uien met de Italiaanse keukenkruiden in de olie zacht.
  4. Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.
  5. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de blokjes appel bij de uien en warm alles goed door.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 460 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 13 gram
Vezels 23 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept