Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Italiaans vispakketje met tomatensalade en penne

Italiaans vispakketje met tomatensalade en penne

De stukjes vis worden verpakt in aluminiumfolie voordat ze de pan in gaan.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 660 kcal

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stukjes visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 200 gram volkoren penne
  • 8 sprietjes bieslook
  • citroensap
  • peper
  • 4 tomaten

Materialen

Aluminiumfolie, staafmixer

Bereiding

  1. Was de prei en snijd de prei in dunne ringen.
  2. Snijd de paprika klein.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  4. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  5. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
  6. Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  7. Bestrijk de vis met de basilicumpasta en verdeel de prei en de kleingesneden paprika erover. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  8. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
  9. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de bieslook en knip het klein.
  11. Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de rest van de olijfolie, de bieslook en wat peper.
  12. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor.
  13. Leg de vis met saus en groente op de penne en geef de tomatensalade erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
De basilicum is ook lekker in deze tonijn-bonensalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 660 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept