Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
-
Was de peterselie en knip de takjes klein.
-
Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olijfolie, de tomatenpuree en wat peper.
-
Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
-
Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
-
Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.
Variaties
Wil je dit recept in de airfryer maken?
Bereid de vis in 10 minuten op 175 °C.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik tomatenpuree in dit recept van karbonade met rode uiensaus.