Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Italiaanse vis uit de oven

Italiaanse vis uit de oven

Leg de vis op een bedje van aardappelpuree

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 505 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • peper
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olijfolie, de tomatenpuree en wat peper.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
  7. Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
  8. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.

Variaties

Wil je dit recept in de airfryer maken?
Bereid de vis in 10 minuten op 175 °C.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik tomatenpuree in dit recept van karbonade met rode uiensaus.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 40 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept