Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Hertenmedaillon met decemberkruiden

Hertenmedaillon met decemberkruiden

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 220 kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • ½ speculaasje
  • 2 hertenmedaillons

Bereiding

  1. Schuif een bakplaat in het midden van de oven en warm de oven voor op 160 °C.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de helft van de margarine goudbruin.
  3. Voeg de bouillon toe en laat dit op halfhoog vuur wat inkoken.
  4. Verkruimel het speculaasje er over en laat de saus zacht koken.
  5. Bestrooi de hertenmedaillons met peper en bak ze in de rest van de hete margarine aan beide kanten bruin.
  6. Leg ze op de bakplaat in de oven en laat ze 10 minuten garen.
  7. Pureer de saus met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Leg het vlees op borden en schep het sausje erop.

Variaties

Lekker met wortel met selderij en aardappelpuree.

Ingrediënten over?

Ui
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ui is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 220 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 26 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept