Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groentespiesjes met basilicumsaus, ei en stokbrood

Groentespiesjes met basilicumsaus, ei en stokbrood

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 620 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 bos basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 eieren
  • stuk bloemkool
  • 1 courgette
  • 1 dunne prei
  • 100 gram champignons
  • ½ perssinaasappel
  • 1 klein bruin of volkoren stokbrood

Materialen

4-6 barbecuespiesen

Bereiding

  1. Was de basilicum onder stromend water. Pel de knoflook.
  2. Boen de halve citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de buitenkant van de schil af en pers de halve citroen uit.
  3. Pureer de basilicum met de knoflook, geraspte citroenschil, wat citroensap, 1 eetlepel water, de helft van de olie en de pijnboompitten met een staafmixer tot een saus.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water 2 in minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
  6. Was de andere groente. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de prei in de lengte en snijd de helften in stukjes van ca. 4 cm.
  7. Pers de halve sinaasappel uit.
  8. Meng het sinaasappelsap met de rest van de olie. Doe alle groente in een kom en schep het sinaasappel-oliemengsel erdoor.
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  10. Rijg de groente om en om aan spiesen en rooster ze in de grillpan heet en lichtbruin.
  11. Geef de saus, de parten ei en het stokbrood erbij.

Ingrediënten over?

Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 620 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 28 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept