Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Roer het kerriepoeder door 1 eetlepel olie.
-
Neem het vel van de drumsticks.
-
Bestrijk 2 drumsticks met de kerrie-olie. Roer door de rest van de kerrie-olie de sambal en bestrijk hiermee de andere drumsticks.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drumsticks erop. Bak de kip 10 minuten.
-
Was de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
-
Roer de tijm door 2 eetlepels olie en meng dit door de parten aardappel.
-
Leg de aardappelen naast de kip op de bakplaat en bak dit weer 10 minuten.
-
Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en pastinaak in gelijke repen.
-
Schil de zoete aardappel, halveer hem en snijd de helften in plakken.
-
Meng de resterende olie door de groente en zoete aardappel.
-
Schep dit naast de aardappelen of op een tweede bakplaat met bakpapier.
-
Laat de frieten en de kip in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en kleuren.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, of maak er een aardappel-knolselderijpuree van.