Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gazpacho met zomerkruiden en een spiesje

Gazpacho met zomerkruiden en een spiesje

Deze koude soep van tomaten breng je op smaak met zomerse kruiden.

  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 60 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram rijpe tomaten
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel (rode wijn) azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 4 blaadjes lavas of selderij
  • 6 sprieten bieslook
  • 40 gram komkommer

Materialen

4 spiesjes

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
  2. Pel het sjalotje en de knoflook.
  3. Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
  4. Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
  5. Maak de soep op smaak met peper, wat azijn en de olijfolie.
  6. Was de kruiden en knip ze klein. Strooi de kruiden over de soep.
  7. Schaaf van het stukje komkommer 4 dunne linten. Rijg de linten aan een spiesje. Leg de spiesjes op de soep.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 60 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept