Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Frisse maaltijd met linzen.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram rode linzen (gedroogd)
  • 15 gram gember
  • 1 bosje koriander
  • 200 ml water
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 rode uien
  • 200 gram winterwortel
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 groene peper
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de gember en snijd klein.
  3. Was de koriander. Snijd de steeltjes klein en houd de bladeren apart.
  4. Kook de gember en koriandersteeltjes mee met de linzen.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer tot de linzen gaar zijn.
  6. Pel de uien en snijd klein.
  7. Schrap de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
  8. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  9. Maak de peper schoon en snijd in ringetjes.
  10. Pel de knoflook en snijd klein. 
  11. Fruit de uien in de olie met de garam masala, knoflook, het komijnzaad en korianderzaad.
  12. Voeg een paar lepels water met de wortel, aardappel en peper toe. Stoof dit in 5 minuten gaar.
  13. Snijd de korianderblaadjes klein. Roer de helft door de yoghurt.
  14. Schep de groente en korianderyoghurt op de dahl en garneer de rest van de korianderblaadjes erover.

Variaties

Vervang de halfvolle yoghurt door verrijkte sojayoghurt.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe de rest van de tomatenblokjes in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen of in de diepvries voor 12 maanden. 

Gebruik de rest van de tomatenblokjes in deze lekkere boerenkoolstoof.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Rode ui'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 75 gram
Waarvan suikers 28 gram
Vezels 23 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept