Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Brood met sandwichspread

Brood met sandwichspread

Je hebt helemaal niet zo veel ingrediënten nodig voor sandwichspread: zonnebloempitten, selderij, lijnzaad, sjalotje en paprika.

  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  • 145 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 3 takjes selderij
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • ½ sjalotje
  • 1 gegrilde paprika (koelvak)
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Was de selderij.
  3. Pureer de zonnebloempitten, de selderij, het lijnzaad, het sjalotje en de gegrilde paprika met een staafmixer of in de keukenmachine tot een grove spread. Maak eventueel op smaak met wat peper.
  4. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de sandwichspread erover.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 145 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept