Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Deze romige bloemkoolsoep maken we met kerrie en bosui.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 75 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 bosui
  • 200 gram bloemkool
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 200 ml water
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de bosui schoon en snijd het klein.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
  3. Fruit het witte deel van de bosui met wat kerrie zacht in de margarine.
  4. Voeg de bloemkool en het water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  5. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
  7. Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 kommen.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Bloemkool
Bewaar een stuk bloemkool verpakt in plastic maximaal 10 dagen in de koelkast. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een curry met kip en groente.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 75 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept