Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Andijviesalade met kruidencroutons

Andijviesalade met kruidencroutons

Deze salade staat in een mum van tijd op tafel.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 610 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 (oude) bruine of volkoren boterham
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 struikje andijvie
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  3. Snijd het brood in blokjes. 
  4. Was de bieslook en knip de sprieten klein. 
  5. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend lichtbruin. 
  6. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er bovenuit. Laat de croutons afkoelen.
  7. Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren. 
  8. Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. 
  9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons erover.
  10. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  11. Serveer de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en de jus.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bieslook:
Wikkel de rest van de bieslook in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik bieslook in deze kruidige visragout.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 610 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept