Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Zoete spruitjes met kip en aardappelen

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram spruitjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
  3. Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  4. Maak de spruitjes schoon.
  5. Was de rozijnen.
  6. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  7. Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
  8. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  9. Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
  10. Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spruitjes is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.