Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Witte bonenchili met limoen

Zoek een ander recept

Een recept met witte bonen dat je zo heet kunt maken als je zelf wilt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rijpe tomaten
  • 1 kleine rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik grote witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 6 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukken. Maak het pepertje schoon en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de peper kort mee.
  5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de stukken tomaat toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng er de uitgelekte en afgespoelde witte bonen door en warm ze mee.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Snijd de limoen in partjes.
  9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 sjalotje
  • azijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 485 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 30 gram 35 gram
Waarvan suikers 7 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1 gram 1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.