Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Vissoep met zwarte boontjes

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Genieten van de rijkdommen van de zee.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • 150 gram visfilet, bijv. koolvis
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes klein.
  4. Bak de groente en de ansjovis in de olie in een soeppan.
  5. Voeg de tomatenblokjes met het sap, 200 ml water en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
  6. Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  7. Meng de stukjes vis, de garnalen en de uitgelekte en afgespoelde zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  8. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Prei'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Garnaal is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Grijze garnaal uit de Noordzee is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 2,7 gram 2,7 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.