Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
De kracht van Italiaanse eenvoud
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Viskoekjes

Zoek een ander recept

Op een bedje van sperziebonen, champignons en ui.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2 takjes peterselie
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 volkoren beschuiten
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
  3. Laat de tonijn uitlekken.
  4. Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
  5. Maak de beschuiten fijn.
  6. Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
  7. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en bruin.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  12. Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn, skipjack. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Skipjack tonijn kan een prima keuze info zijn, afhankelijk van de vangstmethode.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,8 gram 0,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.